• Halloween alebo Dušičky
          • Halloween alebo Dušičky

          • Všetky tieto dni patria medzi spomienkové dni, ktoré sú venované zomrelým. Na Slovensku má úcta k mŕtvym veľmi silnú tradíciu a jej korene nachádzame už v pohanských časoch. Ľudia navštevujú cintoríny, na hroby kladú vence a pália sviečky.

            Po revolúcii v roku 1989 sa k nám dostal z USA    Halloween  prenikol aj do škôl, kde deti začali zdobiť tekvice .  Dovtedy cudzie tradície sa začali pre ľudí stávať samozrejmosťou, ktorej často ani dobre nerozumeli. A aj práve preto je veľmi dobré poznať tradíciu obidvoch sviatkov.

            Aj tento školský rok sme si na našej škole pripomenuli oba tieto sviatky. Hoci bol v tomto núdzovom stave vyhlásený zákaz vychádzania, každý z nás si mohol uctiť tých, ktorí už nie sú medzi nami zapálenou sviečkou doma na svojom okne.

            No a my v škole sme si však formou výtvarných prác pripomenuli Halloween.

            Do súťaže o najkrajšiu prácu sa prihlásilo len veľmi málo žiakov I.stupňa.

             

            Jednoznačne musím pochváliť víťaza najkrajšej tekvice na plagáte a tým sú žiaci 4.D triedy.

            Žiaci dostali za svoj výkon sladkú odmenu v podobe cukríkov a lízaniek, ktoré som im osobne odovzdala.

            Mgr. Iveta Šomšáková

        • Svetový deň sporenia (finančná gramotnosť)
          • Svetový deň sporenia (finančná gramotnosť)

          • Posledný deň v mesiaci október si pripomíname významný medzinárodný deň - deň sporenia. So žiakmi 4. A triedy sme sa rozprávali čo je to sporenie, vyrátali pár príkladov ako a kde je najlepšie sporiť, či dostávajú vreckové a ako ho vedia využiť. V poslednej časti hodiny sme si spoločne vytvorili pokladničky ako základ pre ich sporenie. Ďalej je len na nich ako rýchlo ich naplnia, aby si za to mohlo kúpiť vytúžený darček.

            Mgr. Tatiana Bdžochová

        • DEZINFEKCIA PRIESTOROV ŠKOLY
          • DEZINFEKCIA PRIESTOROV ŠKOLY

          • Naša škola v popoludňajších a taktiež aj vo věcerných hodinách na svoje náklady zabezpečila dezinfekciu priestorov školy pre bezpečnosť detí aj zamestnancov ako ozónom aj dezinfekciou. Poďakovanie patrí DHZ RY ako aj Petrovi O. za rýchle a ochotné jednanie. 

            Vedenie školy

          • Informácia pre žiakov, rodičov a učiteľov

          • Informácia pre žiakov, rodičov a učiteľov

            (Celoplošné testovanie COVID 19 a možné dopady na prezenčné vyučovanie 

            a pracovno-právne vzťahy)

             

                 V dňoch 31.10. a 1.11.2020 sa uskutoční celoplošné testovanie COVID 19. Riaditeľ školy odporúča, aby sa predmetného testovania zúčastnili všetci zamestnanci školy a žiaci vo veku od 10 rokov.

             

            Modelové situácie:

             

            1. Zamestnanci školy

            Zamestnávateľ bude od každého zamestnanca vyžadovať Certifikát z testovania na základe, ktorého posúdi ďalší postup v rámci pracovno – právnych vzťahov:

            a) zamestnanec sa testovania zúčastní – test je negatívny – pokračuje v práci na pracovisku (THP, učiteľky I. st. a vychovávateľky ŠKD),

            b) zamestnanec sa testovania zúčastní – test je negatívny – pokračuje v práci z domu (home office, alebo pracuje na pracovisku,

            c) zamestnanec sa testovania zúčastní – test je pozitívny – zamestnanec ostáva v karanténe

                        - má nárok na pandemickú PN, dovolenku, resp. náhradné voľno

                        - THP zamestnanec, ŠKD a učiteľ I. st. – odporúčam prijať pandemickú PN, nakoľko 

                            nemôže vykonávať dištančné vzdelávanie, lebo žiaci majú prezenčné vyučovanie 

                           a THP zamestnancovi nemôže byť z logických dôvodov udelená práca na doma

                        - učiteľ II. st. pokiaľ neprejavuje príznaky choroby má právo odmietnuť pandemickú

                          PN a môže pracovať z domu. PN však musí byť vypísaná a zamestnanec požiada 

                          sociálnu poisťovňu, aby mu dávky počas PN nevyplácala,

                        - po skončení karantény sa zamestnanec preukáže ukončenou PN

            d) zamestnanec odmietne ísť na testovanie – zamestnanec ostáva v karanténe

                        - neplatené voľno, dovolenka, resp. náhradné voľno

                        - po ukončení karantény nastúpi do práce a preukáže sa vyhlásením o bezinfekčnosti

            e) rodinný príslušník v spoločnej domácnosti je pozitívny – zamestnanec ostáva v karanténe

                        - pokiaľ mu nebude udelená pandemická PN čerpá dovolenku, resp. náhradné voľno

                        - THP zamestnancom, učiteľom I. stupňa a vychovávateľkám nemôže byť udelená práca

                          na doma, pokiaľ nie je prerušené vyučovanie aj na I. st.

             

            2. Žiaci a rodičia

            Riaditeľ školy odporúča zúčastniť sa testovania všetkým žiakom od veku 10 rokov, aj keď je žiakom I. stupňa.

            a) žiak sa testovania zúčastní – je negatívny a aj jeho rodinní príslušníci sú negatívny – žiadny problém, pokračuje v prezenčnej forme vyučovania – žiak sa preukáže negatívnym testom, obaja rodičia predkladajú vyhlásenie o bezinfekčnosti

            b) žiak sa zúčastní testovania – je negatívny – rodinný príslušník v spoločnej domácnosti je pozitívny – žiak ostáva v karanténe

            c) žiak sa zúčastní testovania – je pozitívny – ostáva v karanténe – ospravedlňuje lekár

            d) žiak, alebo aspoň jeden rodinný príslušník sa testovania nezúčastnia – žiak ostáva v karanténe, neúčasť ospravedlňuje rodič, najviac 5 dní po sebe idúcich s možnosťou opakovať ospravedlnenie (príklad: 3., 4., 5.11. – ospravedlní rodič, potom je víkend a opäť 10. – 13.11. – ospravedlní rodič)

            e) rodič sa testovania nezúčastní – ostáva v karanténe – aj žiak ostáva v karanténe – neúčasť ospravedlní rodič, viď vyššie.

        • O čom je projekt „Viem, čo zjem“?
          • O čom je projekt „Viem, čo zjem“?

          • Celý tento školský rok na našej škole sa nesie v zmysle zdravej stravy.

            V mesiaci október sa naša škola zapojila do nového projektu : „Viem, čo zjem“.

            Projekt „Viem, čo zjem“ patrí do celosvetového programu Nestlé Healthy Kids a na Slovensku v školskom roku 2020/2021 štartuje už piaty ročník. Projekt prináša spoločnosť Nestlé Slovensko v spolupráci s odborným garantom – Úradom verejného zdravotníctva SR a Společnost pro výživu. Zapojením školy do projektu získajú žiaci 3. – 6. ročníkov cenné vedomosti o význame zdravého stravovania. Zábavnou formou si osvoja zásady správnej a vyváženej stravy, zorientujú sa v zložení potravín a v správnom spôsobe ich konzumácie či skladovania. Cieľom projektu je tiež oboznámiť žiakov s rizikami, ktoré so sebou nesprávna výživa prináša. Pre prihlásené triedy sú pripravené dve kolá zaujímavých prednášok o správnej výžive.   Navyše, žiaci sa budú môcť počas trvania projektu dobrovoľne zapojiť do dvoch kôl súťaží, pričom budú mať možnosť vyhrať zaujímavé ceny pre seba aj školu.

            Ako bude projekt prebiehať?

            Projekt „Viem, čo zjem“ pozostáva z dvoch povinných kôl prednášok a dvoch kôl dobrovoľných súťaží.

            Prednáška s pracovníkom Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky (ÚVZ SR) na tému Hygiena potravín. Prostredníctvom zábavných aktivít a diskusie žiaci preskúmajú, ako zaistiť neškodnosť potravín, ako chrániť svoje zdravie a vyvarovať sa vďaka správnej hygiene rôznym chorobám. Ako koordinátor Zdravej školy som sa dohodla s organizátorom projektu na  termíne prednášok, ktoré sa uskutočnia  priamo na našej  škole. Vzhľadom na vážnosť situácie na Slovensku, sa prednášky uskutočnia až prvý decembrový týždeň.

            Preto sa nám ponúka čas na plnenie úloh projektu počas celého nasledujúceho mesiaca november. Úlohou triednych učiteľov 3. – 4. roč. bude prostredníctvom materiálov, ktoré Vám pošlem ako pomôcku,  realizovať aktivity na vyučovacích hodinách. Hlavnou cenou v celoročnej súťaži je príspevok na cvičebné pomôcky pre víťaznú školu v hodnote 500 eur, aby sa aj takouto formou podnietili pohybové aktivity žiakov v škole. 
            Je veľmi dôležité , aby ste si niektoré aktivity aj zdokumentovali formou fotografie  alebo papierovej podobe a po ukončení projektu ich budeme zasielať na adresu organizátora projektu. Je  možnosť si vybrať z týchto tém: „Ovocie a zelenina“, „Riziká nevhodnej stravy“, „Pitný režim“, „ Vyvážená strava“ a „Energia“.

            Za spoluprácu Vám vopred ďakujem Mgr. I. Šomšáková

        • IKABOG
          • IKABOG

          • Ikabog je originálny príbeh J.K. Rowlingovej, ktorý napísala pred viac ako desiatimi rokmi ako rozprávku na dobrú noc pre svoje deti. Autorka knihy Ikabog, J.K. Rowlingová, si želala, aby ju vo všetkých krajinách ilustrovali samy deti – čitatelia príbehu. 34 šťastlivcov vybraných porotou potom nájde svoju kresbu v tlačenej verzii knihy, ktorá v slovenskom preklade vyjde ešte tento rok v decembri.

            Žiaci 8. A sa zapojili do tejto súťaže svojou tvorbou a žiačka Diana Stanislavová svojou kresbou reprezentuje našu školu.

            Ďakujem všetkým, ktorí prispeli svojou tvorbou.

            Mgr. Zuzana Hajková

        • Hovorme o jedle
          • Hovorme o jedle

          • Centrum rozvoja znalostí o potravinách n.o. je nezisková organizácia s celoslovenskou pôsobnosťou so zameraním na zvyšovanie úrovne vzdelávania a zvyšovania povedomia o potravinách a dobrých stravovacích návykoch ako súčasti zdravého životného štýlu počas celého ľudského života, ich úlohe pri ochrane zdravia a prevencii voči ochoreniam, ich význame pri podpore regionálneho rozvoja a zamestnanosti, pri ochrane kultúrneho dedičstva a pri tvorbe a ochrane životného prostredia.  

             Cieľom súťažno-vzdelávacej aktivity bolo vyvolávať a podporovať spoluprácu a aktívnu účasť detí, mládeže a dospelých pri budovaní spôsobilosti k vhodnému výberu potravín a vhodného životného štýlu, schopnosti prevziať zodpovednosť za svoje zdravie, povedomia o význame potravín pri podpore regionálneho rozvoja, zamestnanosti a ochrane životného prostredia.

            Cieľová skupina: Hlavnou cieľovou skupinou sú deti a učitelia základných škôl so sídlom v Slovenskej republike.

            Na základe týchto informácií som aj našu ZŠ v Rudňanoch prihlásila do projektu : „Hovorme o jedle“.

            Projekt prebiehal v období od 16.9.2020 do 16.10.2020.

            Ako súťaž prebiehala?
            V rámci VIII. ročníka HOVORME O JEDLE bolo  vyhlásených 5 denných tém. 

            Počas celého týždňa od 12.10 – 16.10. 2020 som na stránku  školy zverejnila vždy jednotlivú  tému dňa.

            Prvý deň

            1. Vyhlásená denná téma: Chlieb, pečivo, obilniny, cestoviny, zemiaky.

            Druhý deň

            1. Vyhlásená denná téma: Zelenina, ovocie, orechy z našich sadov
            Tretí deň

            1. Vyhlásená denná téma: Mlieko a mliečne výrobky od slovenských kravičiek.                                     
            Štvrtý deň

            1. Vyhlásená denná téma: Mäso, hydina, ryby, vajcia, strukoviny

            Piaty deň

            1. Vyhlásená denná téma: Cukry, tuky, soľ.

            http://opotravinach.sk/app/webroot/files/talk_files/oblacik%20a%20chlebik.jpg


            Žiaci celej našej školy mali teda priestor zapojiť sa do tejto celoslovenskej súťaže,  a tak prejaviť svoj talent či už v maľovaní , tvorbe kvízu alebo prezentácie.

            V rámci výtvarnej tvorby sa zapojili  žiaci  I. stupňa a tak som si dovolila vybrať 6 výtvarných prác , ktoré som 20.10.2020 zaslala na adresu organizátora súťaže do Bratislavy.

            Chcem však  pochváliť žiakov 9.A triedy , konkrétne Timura Duboša, ktorý vytvoril kvíz na tému: Chlieb, pečivo, obilniny, cestoviny , zemiaky. A tiež Dalibora Vadela a Rastislava Laciňáka, ktorí vytvorili prezentáciu na tému : Mlieko a mliečne výrobky.

            Poďakovanie patrí všetkým triednym učiteľom, ktorí sa samozrejme prostredníctvom svojich žiakov zapojili do súťaže a práce jednotlivých žiakov mi odovzdali.

                                      Nehovor o tom, ako sa má jesť, ale jedz, ako sa patrí.“  (Epiktetos)

            Celý týždeň počas našich aktivít sa niesol v zmysle zdravej stravy.

            Vyvážená strava je veľmi dôležitá. Potrebný je najmä dostatok vitamínov, minerálov, bielkovín a vlákniny, ktorú môžeme nájsť napríklad v cestovinách, ovocí, zelenine alebo v celozrnnom chlebe. Vitamíny sú najúčinnejšie v ovocí a v zelenine. Vďaka spolupráce s naším vedúcim školskej jedálne sme takúto zdravú a vyváženú stravu dostávali počas celého týždňa zdravej stravy.

            Koordinátor Zdravej školy:  Mgr. I. Šomšáková

            Fotogaléria: Hovorme o jedle 

        • Európsky deň jazykov na hodinách anglického jazyka
          • Európsky deň jazykov na hodinách anglického jazyka

          • V rámci Európskeho dňa jazykov sme sa aj na hodinách anglického jazyka zapojili do rôznych workshopov. Žiaci 8. B sa 7. 10. 2020 zúčastnili online Otvorenia podujatia k Európskemu dňu jazykov: "Opening of the online event: European Day of Languages 2020" v zastúpení: EK– kancelária Generálneho riaditeľstva pre preklad/ Emília Andrejová a Štátny pedagogický ústav/ Miroslava Hapalová.

            Zároveň sa žiaci zúčastnili online workshopu "Inteligentný robot namiesto angličtinára?" pod vedením prof. PaedDr. S. Pokrivčákovej, PhD.

            Mgr. Zuzana Hajková

        • Deň boja proti hladu
          • Deň boja proti hladu

          • 16.10  Deň boja proti hladu

            16:10 Svetový deň výživy

            17.10 Medzinárodný deň boja proti chudobe

                                              

            Hoci momentálne žijeme keď nás ohrozuje z každej strany pandémia v podobe COVID 19, stále nevieme pochopiť a predstaviť si , že by sme sa ráno zobudili  a nemali by sme čo jesť. Mnohí z nás  majú kamarátov,  ktorí nechcú jesť. Pri obede ich zaujíma všetko ostatné, len nie tanier s polievkou.   Vy sa snažíte nájsť spôsob, ako ich presvedčiť… Často aj  osvedčenou formulkou: „Najedz sa, deti v Afrike hladujú,“  alebo „Prečo si nezjedol desiatu? Vieš, koľko detí v Afrike hladuje?“

            Žiaľ, nejde iba o frázu. Milióny hladujúcich detí pochádzajú iba z krajín ako Južný Sudán, Nigéria, Somálsko, Jemen. Deti, ktoré hladujú, a pre ktoré ani Vianoce nebudú iné,  sú na svete, len my o nich nehovoríme tak často.

            Slovenský výbor  UNICEF sa svojou vianočnou zbierkou snaží pomôcť deťom, ktoré trpia podvýživou.

            Hlavne preto som sa snažila aj ja ,  vytvoriť krátku prezentáciu, ktorá by trošku viac otvorila oči našim deťom a aby sa snažili pochopiť ťažký život týchto detí v Afrike, ktorí žijú v chudobe a niektoré deti nielenže hladujú ale nemôžu chodiť ani do školy.

            Chcem sa zároveň poďakovať  učiteľom, ktorí naozaj využili prezentáciu ku Dňu boja proti hladu a porozprávali sa so žiakmi o tejto situácií vo svete. Tak ich aspoň trošku prinútili sa zamyslieť nad tým ako je dôležité si vážiť jedlo , ktoré je pre nás všetkých samozrejmosťou.

            Koordinátor Zdravej školy Mgr. I.Šomšáková

            galéria fotiek tu: Deň boja proti hladu 

          • OZNAM

          • Vážení rodičia, pedagogickí a nepedagogickí zamestnanci, milí žiaci,

            DŇA 15.10.2020 (štvrtok) vyučovanie bude podľa rozvrhu !!! 

            Vedenie školy.

          • OZNAM

          • Vážení rodičia, pedagogickí a nepedagogickí zamestnanci, milí žiaci,

            DŇA 14.10.2020 vyučovanie nebude !!! O ďalšom postupe Vás budeme informovať.

            Vedenie školy.

          • Dôležitý oznam !!!

          • Vážení rodičia, pedagogickí a nepedagogickí zamestnanci, milí žiaci,

            v dôsledku vyhlásenia 3. povodňového stupňa na rieke Hornád odporúčame v najbližších hodinách všetkým sledovať novinky na stránke školy ohľadom výchovno-vzdelávacieho procesu.

        • Svetový deň duševného zdravia
          • Svetový deň duševného zdravia

          • 10. október 2020 patrí Svetovému dňu duševného zdravia, ktorý si pripomíname zbierkou Dní nezábudiek. Takmer 1 miliarda ľudí vo svete trpí duševnými poruchami a nemá dostupnú kvalitnú starostlivosť. Pomôžte nám ju na Slovensku zlepšiť. Aj naša škola sa zapojila a prispela na záchranu Linky dôvery Nezábudka.

            Ďakujem za spoluprácu dievčatám z 9. A - Zuzke, Karin, Sarah a p. informátorke M. Dewerovej.

            ĎAKUJEME

            Mgr. Zuzana Hajková, koordinátor prevencie

        • Najčistejšia trieda na 2. poschodí
          • Najčistejšia trieda na 2. poschodí

          • Nie je to žiadna novota, že čistota je pol života!

            Žiaci 9.A triedy boli v mesiaci september odmenení p. upratovačkou S. Bodzionyovou za "Najčistejšiu triedu na II. poschodí." Sladkou odmenou im boli lentilky

            Blahoželáme.

            Mgr. Zuzana Hajková, koordinátor prevencie

        • Matematický klokan
          • Matematický klokan

          • V mesiaci jún 2020 sa žiaci 2.A a 4.A zúčastnili súťaže "Matematický klokan".

            Všetci zúčastnení žiaci sa stali úspešnými riešiteľmi a tento týždeň dostali odmenu vo forme diplomu a ceruzky od organizátorov súťaže.

            Blahoželáme!

            Mgr. Silvia Glevická

             

        • Deň EURA
          • Deň EURA

          • Ani žiaci na našej škole si nezabudli pripomenúť pre nás zaujímavý deň - DEŇ EURA. Euro je naša mena od 1.1.2009. Vždy sa o nej môžeme dozvedieť niečo zaujímavé. Žiaci mali v daný týždeň vytvárať nové návrhy euromincí. Musím poďakovať všetkým, ktorí sa zapojili do súťaže. Mince sú krásne a zaujímavé.

            1. stupeň:

            1. miesto - 2. A trieda

            2. miesto - 4. D trieda

            3. miesto - 2. D trieda

            2. stupeň:

            1. miesto - Timur Kaprál 6. A

            2. miesto -  Kamil Štofko 8. A

            3. miesto - Vojtech Rajt 8. B

             

            Výhercom blahoželáme 

            fotogaléria: Deň EURA

            Mgr. Tatiana Bdžochová

        • Európsky deň jazykov
          • Európsky deň jazykov

          • „Jazyková rôznorodosť Európy“

            26.september

             

            V pondelok, 26.9.2020, sme oslavovali. Síce trocha netradične, ale predsa!

            Narodeniny mal Európsky deň jazykov.

            Hodiny slovenského jazyka sme si na druhom stupni spestrili jazykovými výzvami. Absolvovali sme Lingvakvíz, vyrábali sme „Tričko oslávencovi“, žiaci vytvárali pohľadnice s prianím „Všetko najlepšie“ v siedmich jazykoch a niektorí tvorili aj nákupný zoznam v anglickom jazyku.

            Všetky naše zaujímavé výtvory nájdete vo fotogalérii.

            A aby sme nezabudli, v skratke vás informujeme o histórii - čo je to tá jazyková rôznorodosť Európy a prečo sa oslavuje.

            1. „Prečo oslavovať jazyky?

            Tento deň je vynikajúcou príležitosťou ako zvýšiť povedomie o všetkých jazykoch zastúpených v dnešnej Európe, vyzdvihnúť ich spoločné znaky, ale taktiež osobitosti.

             2. Aký je pôvod dňa, ktorý oslavuje jazyky?

            Európsky deň jazykov je jedným z priamych výsledkov Európskeho roka jazykov 2001, ktorý je spoločne koordinovaný Európskou radou a Európskou komisiou. 

             3. Prečo sa stal tento deň obľúbený?

            V prvom rade je to predovšetkým zábava! Je významnou príležitosťou ako lepšie spoznať rôzne jazyky a kultúry v našom bezprostrednom okolí a dokonca naučenie sa aj nejakých nových slovíčok.“

            https://www.goethe.de/ins/sk/sk/spr/msp/21549049.html

            Mgr. Katarína Butvínová

             

            fotografie: Európsky deň jazykov 

        • Detskí spisovatelia
          • Detskí spisovatelia

          • Babička, Rozprávky z múzea záhad a tajomstiev, Danka a Janka, Malá princezná, Mimi a Líza, Rozprávky o psíčkovi a mačičke,...“

            Kto vás napísal?

             No predsa, detskí spisovatelia!

            To sú takí, ktorí píšu krásne, zaujímavé a pútavé knihy pre vás, deti.

            Aj tento školský rok budeme spolupracovať na jednotlivých aktivitách súvisiacich s knihami a čítaním v rámci čitateľskej gramotnosti. Prvou našou zastávkou boli práve detskí spisovatelia. Deti 1. stupňa za pomoci triednych pani učiteliek vytvorili neobyčajné nástenky, ktoré boli venované autorom detskej literatúry. Každá trieda si vybrala tých najobľúbenejších a samotné výsledky vidíte na fotkách.

            Prajem vám čarovný zážitok!

            galéria fotiek: Detskí spisovatelia 

            Mgr. Katarína Butvínová

        • Svetový deň mlieka
          • Svetový deň mlieka

          •  „Mliečko, mliečko, to je veda, bez neho sa vyrásť nedá.
            Bez neho budeme malí a nebudeme mať žiadne svaly.

            Nebudeme mať zuby zdravé, ani pevné kosti práve.
            Teraz to už dobre vieme, hneď si mlieko nalejeme.“

             

            30. septembra sme si pripomenuli Svetový deň mlieka, ktorým sme chceli oceniť túto vzácnu a zázračnú tekutinu. O zložení mlieka a jeho prospešnosti pre naše zdravie sa deti dozvedajú počas celého roka. Poznajú mnohé mliečne výrobky. Niektorým ľuďom však mlieko spôsobuje problémy, pretože ich telo nedokáže spracovať laktózu. Preto musia mlieko úplne vylúčiť zo svojho jedálnička a prísun bielkovín a vitamínov nahradiť z iného zdroja. Ale aj pre takýchto našich žiakov bol tento deň plný mliečnych aktivít a tešili sa z nich. Okrem týchto aktivít žiaci dostali k obedu mliečny doplnok v podobe jogurtu.

            Svetový deň mlieka je  na školách  medzinárodnou každoročnou udalosťou podporovanou a propagovanou od roku 2000 Organizáciou pre výživu a poľnohospodárstvo. Mlieko a mliečne produkty pomáhajú naplniť požiadavky na plnohodnotnú výživu rastúceho organizmu. Podstatou tohto dňa je oslava významu mlieka na školách. A preto sa tento rok na našej škole ,  uskutočnila súťaž o najkrajší plagát.

            Jednotlivé ročníky sa mali možnosť zapojiť do tejto súťaže.  

            Chcem preto vyzdvihnúť a pochváliť prácu 4.C triedy  , ktorá spolu s tr. uč. Mgr. Evou Gregoríkovou vytvorila najkrajší plagát ku Dňu mlieka a tak získala mliečnu sponzorskú odmenu v podobe jogurtového mlieka. Pochvalu si zaslúžia a samozrejme aj odmenu dievčatá z 9.A, ktoré pod vedením tr.uč. Mgr. Z. Hájkovej urobili nástenku na chodbe na tému: „ Deň mlieka“.

             

            Zodp. Mgr. I.Šomšáková

            Fotogaléria: Svetový deň mlieka 

        • Čisto a bezpečne
          • Čisto a bezpečne

          • Opäť sa chceme poďakovať členom rudnianskeho HASIČSKÉHO DOBROVOĽNÉHO ZBORU, ktorí sa s ochotou postarali o dezinfekciu základnej školy. Vďaka patrí aj obci Rudňany ako zriaďovateľovi našej školy, že sa stará o to, aby sa žiaci učili v hygienicky čistom prostredí.

            Foto: Čisto a bezpečne 

    • Kontakty

      • Základná škola Rudňany
      • Riaditeľ školy Mgr. Marián Vytykáč - 053/4170180 Zástupca riaditeľa Mgr. Lukáš Bodziony - 053/4170180 Elokované pracovisko - Špeciálny a sociálny pedagóg - 053/4170181 Informátor - 053/4170184
      • Zimné 96 053 23 Rudňany Slovakia
      • 35543426
      • Základná škola Rudňany má záujem zabezpečiť prístupnosť svojho webového sídla v súlade so zákonom č. 95/2019 Z. z. o informačných technológiách vo verejnej správe a príslušnými vykonávacími predpismi v rozsahu podmienok podľa smernice (EÚ) 2016/2012 z dňa 26. októbra 2016 o prístupnosti webových stránok a mobilných aplikácií. Toto vyhlásenie o prístupnosti sa vzťahuje na nasledovné webové sídlo: www.rudnany.sk
    • Prihlásenie